Stäng

Just nu upplever vi längre leverans- och svarstider

Fri frakt Snabb leverans Fria byten Köp online - hämta i butik Förlängt öppet köp till 9/1
Du är här:
Länna Sport | Meny | Guider & Tips | Alpinguider | Vad är rockers?

VAD ÄR ROCKER?

En skida som är utrustad med Rocker innebär främst att skidans nos börjar tidigare på skidan. Detta har man tagit fram och utvecklat för att förbättra åkegenskaperna och flytet i lösare snöförhållanden. Resultatet är att skidan går jämnare över ojämnheter och inte hakar i kanter och små vallar i backarna. Det finns många olika varianter av Rocker och vi ska här förklara de vanligaste varianterna.

FULLROCKER

Mitt under foten är skidan helt platt eventuellt ett litet spann. Med fullrocker får du stora fördelar för åkningen och flytet i pudersnö. Samtidigt som du tappar egenskaper för åkning vid hårdare förhållanden.

TIPROCKER

När nosen börjar tidigare på skidan, ju tidigare den börjar desto mer effekt får rockern. Värt att tänka på är, desto mer tiprocker skidan har desto mindre stålkant ner mot pisten som kan vara värdefull under hårdare underlag.

VAD ÄR SVÄNGRADIE?

Svängradie bestäms av skidan skärning som är ett mått på förhållandet mellan skidans olika delar, topp, midja och bakdel. Skärningen tillsammans med längden på skidan avgör hur skidan svänger när du lägger över den på kant. En renodlad slalomskida som är väldigt kort och kvick i svängarna har alltid en kort svängradie medans en storslalomskida som ska köras i långa svängar har en högre svängradie.

 

 

Har du andra funderingar eller frågor kring skidor i allmänhet eller vårt sortiment? Kontakta oss så får du prata med våra alpinexperter - de har stenkoll på allt som rör skidåkning! Du når oss på 08-771 19 00 eller skicka ett mail via kontaktformuläret på vår hemsida.

NYHETSBREV

Vill du ta del av våra senaste nyheter och erbjudanden?

Länna Sports webbutik är certifierad av rådet för e-handelscertifiering i Sverige.

© 2021 Länna Sport AB. Org. nr: 556287-8123