Stäng
Fri frakt Snabb leverans Fria byten Köp online - hämta i butik Förlängt öppet köp till 9/1
Du är här:
Länna Sport | Butiken
Länna Sport

Om Länna Sport - Stockholms största sportbutik

Länna Sports historia startar 1973 när Bo Björkman startar en sportbutik vid pendeltågsstationen i Haninge. Ambitionen var att sälja kvalitetsprodukter med en service långt utöver det vanliga.

1983 blev lokalerna vid handenterminalen för små och firman flyttades till Länna. Länna var på den tiden ett ganska öde område där kor gick på ängen mittemot butiken.

Nya Länna Sport

Åren gick och sportintresset i Sverige ökade dramatiskt - vi behövde bygga till! År 2000 stod nya Länna Sport färdigt. 3900 kvadratmeter med allt för sport och fritid!

Utbud och ambition

Idag har vi utvecklats till ett av de ledande företagen inom sport och fritid. Vår ambition är att med god kännedom om våra produkter och dess höga kvalitet kunna ge våra kunder den absolut bästa servicen till konkurrenskraftiga priser.

Vi riktar oss till alla - såväl vardagsmotionären som elitidrottraren. Med över 30.000 kvalitetsprodukter från över 300 varumärken är vi övertygade om att vi har rätt produkt för just dig och dina behov.

Sportaffären på nätet

Sommaren 2005 startade vi en webbshop i liten skala. Då erbjöds ett axplock ur vårt breda sortiment att köpas via nätet.

Idag strävar vi efter att kunna erbjuda hela vårt sortiment på nätet för att nå ut även till de som inte bor i vårt närområde. Vi lägger stor vikt vid att erbjuda samma service till nätkunder som till kunderna i vår fysiska butik - såväl gällande korrekt och utförlig information om våra komplexa produkter, men även i form av snabba leveranser och kompetent kundtjänst.

Årets företagare 2008

2008 blev Länna Sport utsett till årets företag med motiveringen

"Länna Sport har, trots konkurrensen från två stora sportkedjor i området, bedrivit en långsiktig och lönsam verksamhet under många år. Familjeföretaget har också genomfört en framgångsrik generationsväxling. Omsättning och antal anställda har ökat år efter år. Idag omsätter företaget, 80 miljoner kronor och antalet anställda är 35. Länna Sport är av landets största sportbutiker. Och med sitt breda sortiment och sin kunniga personal är Anders Björkman ett föredöme i branschen."
Man säger även att "Företaget är omtalat för sin kunnighet och sitt positiva bemötande av kunder. Det gör att många är beredda att åka till Länna för att göra sina inköp av allt ifrån sportkläder till cyklar och skidor."

Vi är mycket stolta över utmärkelsen och har sedan dess fortsatt vår strävan att bli Sveriges bästa sportbutik - inte nödvändigtvis i lönsamhet, men i att erbjuda kunderna mesta och bästa hjälp.

Bilder från butiken

NYHETSBREV

Vill du ta del av våra senaste nyheter och erbjudanden?

Länna Sports webbutik är certifierad av rådet för e-handelscertifiering i Sverige.

© 2021 Länna Sport AB. Org. nr: 556287-8123